Karlskrona

Tisdag 8 mars
Fängslad av Colombia – att berätta i skuggan av ett krig Julia Svanberg, med sina rötter i Karlshamn, som under många år har varit verksam som frilansskribent, bloggare och författare föreläser på Lokstallarna kl 19. Fri entré.
 
Berättande i datorspel Annika Olofsdotter Bergström, lärare i Medieteknik på BTH, ger oss en inblick i de digitala spelens berättarvärld på Stenbacka bibliotek i Asarum kl 19. Fri entré.
 
Onsdag 9 mars
Martin Schibbye Journalisten Martin Schibbye berättar om sina erfarenheter från 438 dagar som samvetsfånge i Etiopien. Om pressfrihet och om problematiken med att rapportera från svårtillgängliga områden. Lokstallarna kl 19, bilj 80 kr köps via www.karlshamn.se/kultur eller på biblioteken i Karlshamn.
 
Torsdag 10 mars
Seminarium – Det fria ordets villkor Karin Hansson från Det fria ordets hus i Växjö samtalar om fristadsförfattare, PEN:s arbete och det fria ordets villkor på Stadsbiblioteket, Kulturbyrån kl 16. Fri entré.
 
Lördag 12 mars
UR-KUL – en alla tiders musikföreställning! – Familjeföreställning i Lokstallarna kl 11. Vart tar tiden vägen när man sover? Vad är det som går och går men aldrig kommer till dörren? Och hur många straxar går det på en kvart? Föreställningen är en efterlängtad nyuppsättning av Dunsö Kapells klassiker med massor av härlig musik och underfundiga texter av Per Dunsö.
Medverkande: Mia Moilanen, Niklas Holtne, Povel Andersson & Karl Ingvarsson
För barn 4-9 år, speltid ca 40 min.
Biljetter 50 kr/per köps via www.karlshamn.se/kultur fr.o.m. måndag 29/2 kl.10.